Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Zakupte trička Mandaly Naděje

Čtrnáctiletý Ondřej byl na začátku února 2016 přijat na oddělení pediatrické JIP Kliniky popáleninové medicíny Fakultní nemocnice Královské Vinohrady s popáleninami druhého a třetího stupně na 55 % těla.

Čtrnáctiletý Ondřej byl na začátku února 2016 přijat na oddělení pediatrické JIP Kliniky popáleninové medicíny Fakultní nemocnice Královské Vinohrady s popáleninami druhého a třetího stupně na 55 % těla.

Čtrnáctiletý Ondřej byl na začátku února 2016 přijat na oddělení pediatrické JIP Kliniky popáleninové medicíny Fakultní nemocnice Královské Vinohrady s popáleninami druhého a třetího stupně na 55 % těla. Nebyl schopen samostatně dýchat, proto lékaři přistoupili k intubaci  prostřednictvím přístroje Glidescope, který zakoupil Nadační fond Kapka naděje celkem za 270 600,- Kč.

Přístroj Glidescope je vybaven - oproti běžnému laryngoskopu - kamerou, která umožňuje lékařům šetrnější a snadnější zavedení dýchací trubice  do dýchacích cest pacienta, která zabrání případnému dušení následkem otoku. Pacient je následně napojen na ventilátor a provádí se umělá plicní ventilace. V průběhu hospitalizace nebylo možné provádět převazy bez celkové anestezie. Popáleniny na hrudníku a pravé ruce (asi 18 % těla) podlehly infekci a bylo nutné přistoupit k tzv. nekrektomii (odstranění odumřelé kůže). Ondrovi byly podávány vysoké dávky analgetik a podstoupil i opakované krevní transfúze. V polovině února začal Ondra dýchat sám a byl odpojen od umělé plicní ventilace. Postupně byly provedeny transplantace kůže na 15 % tělesného povrchu. Na konci února mohl být Ondra přeložen na standardní pediatrické oddělení. Převazy již nebylo nutné provádět v celkové anestezii a byla zahájena intenzívní rehabilitace. Ondřej byl propuštěn do domácího ošetřování v polovině března 2016. Po ukončení rehabilitace se opět zapojil do života plného aktivit běžných pro čtrnáctiletého chlapce, ale s viditelnými následky na kůži.

S Klinikou popáleninové medicíny Fakultní nemocnice Královské Vinohrady spolupracuje Kapka naděje od roku 2015. Za dobu spolupráce s FN Královské Vinohrady zde Kapka zakoupila vybavení v celkové hodnotě téměř 1 milion Kč, například přístroj QuikRead go v hodnotě 38 193,- Kč, který byl financován z výtěžku Christmas Night Run Praha 2015.

Přístroj QuikRead go dokáže během několika minut z malého množství krve stanovit koncentraci C – reaktivního proteinu v krvi a tím rozpoznat zánět v těle. Protein je součástí akutní fáze reakce imunitního systému a objevuje se v krvi již během několika hodin od vypuknutí zánětu.

Bez tohoto přístroje je nutné provádět vyšetření běžným odběrem krve, což je u pacientů s velkým rozsahem popálenin velmi bolestivý úkon, vzhledem k tomu, že kontrola přítomnosti C-proteinu v krvi se provádí i každých 6 hodin.

Rádi bychom zakoupili na Kliniku i další vybavení, a v tom nám můžete pomoci i Vy například zakoupením trička Mandaly Naděje – které naleznete na Dárcovském portálu Kapky naděje (http://dobraci.kapkanadeje.cz). Koupí tohoto trička podpoříte děti s podobnými životními příběhy jako má Ondřej, které se léčí na Klinice popáleninové medicíny FNKV.

A jaký je příběh tohoto trička?

Bohužel skoro každý malý pacient si odnáší z popáleninového traumatu jizvy na celý život – proto jsme se rozhodli oslovit jedno z nejznámějších a nejžádanějších tetovacích salónů Inkoust Tattoo, kde působí jeden z nejuznávanějších českých tatérů Lukáš Poláček. Tak jako tetování i jizvy po popáleninách jsou na celý zbytek života. Právě studio Inkoust Tattoo navrhlo design tohoto trička s krásnou a módní mandalou, která zobrazuje oheň, s drobnými detaily kapek, které symbolizují Nadační fond Kapka naděje a právě Vaši pomoc nemocným dětem z Kliniky popáleninové medicíny FNKV. Svou ruku k dílu přiložily i bloggerky z uskupení Elite Bloggers, které nebyly lhostejné k nemocným dětem a podílely se tak na vzniku tohoto úžasného trička.

Jedná se o limitovanou edici triček ve velikostech S, M a L v antracitové barvě s potiskem mandaly. Trička vyrobila česká firma Lichi, která šije v malých sériích ve zlínské chráněné dílně.

http://dobraci.kapkanadeje.cz

Sdílet