Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Zahájili jsme sezonu v Ostravě! Padaly rekordy.

Už jsme Vám chyběli? Nebojte se, série NN Night Run a Avon Běh 2017 právě odstartovala!

Už jsme Vám chyběli? Nebojte se, série NN Night Run a Avon Běh 2017 právě odstartovala!

Máme za sebou první letošní závod v Ostravě a byl perfektní. Závodníkům to běhalo samo, diváci podporovali ze všech sil, děti se bavily v zázemí i po odběhnutí závodů a počasí nám neskutečně přálo. Užili jste si sobotu stejně jako my?

Čím více se blížila sobota 22.4.2017, tím více stoupala nervozita. Teď se ukáže, jak se vyplatil zimní trénink či zimní odpočinek. První závod série, kterým si stanovíte laťku na další závody. Ani jsme nemrkli a po roce jsme se vrátili do samotného srdce Ostravy, na Masarykovo náměstí přímo v centru. Již od ranních hodin se připravovalo zázemí areálu, aby si návštěvníci mohli odpoledne maximálně užít. Okolo oběda již přicházelo pár nedočkavých běžců. Poctivě si četli propozice a pravidla závodů, dívali se, co všechno budou moci odpoledne vyzkoušet a někteří si dokonce stihli na nečisto proběhnout i trasu závodů. Ve tři hodiny se otevřely registrace a náměstí se pomalu zaplňovalo.

Hlavní program začal v 17:45, kdy Mgr.Hana Petrová ze Základní školy Porubská odstartovala dětský pohár innogy Kids Cup. Zároveň se závodů zúčastnilo 85 jejich žáků u příležitosti výročí 60 let této školy. Děti byly rozděleny do kategorií podle věku, což bylo také kritérium pro vzdálenost, kterou musely uběhnout. Každý závodník ze sebe dostal maximum, které bylo v cíli oceněno nádhernou medailí. Dětských závodů se zúčastnilo přes 200 dětí. Po dětských bězích následoval nezávodní Bosch Family Run. Smysl spočívá v tom, abychom stmelili rodiny. Podle spokojených výrazů a týmů, které se postavily na start, se nám to povedlo. Ze zúčastněných 220 účastníků jsme pak vylosovali výherkyni sušičky Bosch. Touto cestou ještě jednou gratulujeme vítězce!

Venku se postupně začalo stmívat a s přibývajícím časem se blížily hlavní závody dne. Avon Běh na pět kilometrů, z jehož startovného jde část na konto boje proti rakovině prsu a hodinu po něm deseti kilometrový Night Run. Co by to ale bylo za závodění bez pořádné rozcvičky. Trenéři z Jatomi Fitness ji zvládli před oběma závody a závodníci tak byli maximálně připraveni předvést své výkony. Na start se nakonec postavilo celkem přes 1200 běžců všech úrovní. Avon Běh ovládli pánové. Nejrychlejší byl Miroslav Burian s časem 00:18:26. Půl minuty po něm pak doběhli Michal Poláček s Michalem Dočkálkem v těsném závěsu. Za ženy zvítězila Lenka Švábíková, mistryně v běhu do vrchu, se svým časem 00:20:13. Druhá byla Hana Vantuchová a bronzovou medaili vybojovala Karolína Vinklerová. Součástí Avon Běhu byly nově také rodinné týmy. Podmínkou sestavení tohoto týmu je, aby se zúčastnil jeden dospělý a jedno dítě do 15 let. Nejrychleji proběhli cílem Eliška Zahradníková s Ladislavem Dudou. Necelé tři minuty po nich Tomáš a Vojtěch Přibylkovi a třetí místo obsadily Radana Holcová s Vendulou Kolářovou.

Celý areál byl přehledně umístěn na Masarykově náměstí, na němž mohli všichni navštívit stan generálního partnera NN pojišťovny a penzijní společnosti. Uvnitř na návštěvníky čekal bohatý program, mohli si například nechat změřit došlap, využít dietologa, zasoutěžit o sportovní láhev, vyfotit se ve fotokoutku, ti nejmenší nejvíce ocenili malování na obličej.

Přiblížila se devátá hodina večer, koridor se plnil natěšenými závodníky na deseti kilometrový Night Run. Někteří se ještě snažili naposledy protáhnout a jiní si jen užívali celkovou atmosféru před startem. Čtyři minuty do startu. Předjezdec Zdenda zaparkoval před dav běžců své kolo, diváci tleskali a povzbuzovali. Tři, dva, jedna…! Je odstartováno! Stovky závodníků se svými čelovkami vyrazilo na trasu. Museli odběhnout ne jedno, ale rovnou dvě kola. To znamená také absolvovat dvakrát závěrečné schody. 37 minut a 18 vteřin. Za tento neuvěřitelný čas proběhl cílem Karel Ketner se startovním číslem 175. Pouhé čtyři desetiny sekundy za ním doběhl Vojtěch Bárta. A už se blížili i třetí závodník, Richard Bednář z Night Run Teamu. Ženy taktéž zabodovaly. Ivana Zbořilová celou trať zvládla za krásných 43 minut a 24 vteřin. S tří minutovou ztrátou pak Hana Vantuchová a krátkou chvilku po ní Veronika Martínková.

Po doběhnutí posledního běžce přišlo velkolepé vyhlášení vítězů. Již tradičně byli oceněni tři nejrychlejší závodníci z každé kategorie, kteří dostali krásnou medaili a také ceny od našich partnerů. Tímto všem gratulujeme a nezapomeňte! Pro nás je vítěz každý, kdo na závod přišel! Někteří z Vás absolvovalo závod poprvé. Už jste také přišli na to, že jednou Night Run vyzkoušíte a již ho neopustíte? Ještě máme před sebou dalších sedm měst!

 

Kalendář NN NIGHT RUN 2017:

29.4. Hradec Králové

13.5. Brno

12.8. Most

16.9. Praha

23.9. Plzeň

7.10. České Budějovice

14.10. Olomouc

Sdílet

Galerie