Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Hradecký ČEPS Christmas Night Run za teplého počasí

V sobotu 10.12.2016 proběhl další závod série ČEPS Christmas Night Run, tentokrát v Hradci Králové.

V sobotu 10.12.2016 proběhl další závod série ČEPS Christmas Night Run, tentokrát v Hradci Králové.

Již od rána nás těšilo slunce a teplé počasí, takže si běžci mohli závod užít opravdu na plno. Nesměl chybět ani náš nejstarší závodník, Jiří Soukup(89).

Třetí rok se v Hradci Králové konal závod s názvem ČEPS Christmas Night Run, který nám připomíná blížící se Vánoce. Okolo druhé hodiny odpoledne se v areálu začali vyskytovat závodníci, jež si přišli pro své startovní tašky a čísla. Dále si chvíli krátili ve vyhřívané zóně na lehátkách, fotili se u stánku ČEPS, kde si také mohli zdarma zapůjčit čelovou svítilnu nebo se v klidu připravovali na vyběhnutí. Ve čtyři hodiny byl areál plný účastníků. Nedočkavě se rozklusávali a protahovali v okolí. Někteří z nich se nezapomněli tematicky obléct, ať už za soby, Santy nebo vánoční skřítky. Když neměli kostým, vzali si alespoň vánoční čepici, která byla k zakoupení i na místě.

Něco málo před pátou hodinu se všichni postavili pod podium, kde proběhla rozcvička a následně už se závodníci řadili do koridoru ke startu. Společně s diváky odpočítali posledních 10 vteřin a vyběhli na pěti kilometrovou trasu, kterou odstartoval Ing. Martin Soukup, zastupitel města Hradec Králové. Nejdříve se vybíhalo kolem řeky, přes most u Jiráskových sadů, pokračovalo se kolem řeky až k soutoku, kde se přeběhlo na druhou stranu. Následovala trasa po druhém břehu až k železnému mostu. Odtud už chyběl pouhý kilometr do cíle, který rozhodl například mezi prvními místy.

Celý závod vedli Jiří Čivrný a Jiří Křeček. Na posledním kilometr získal Čivrný menší náskok a vyhrál o 12 vteřin. Jako třetí pak doběhl Roman Kletecka s časem 0:18:23. Pánové si závod užili a vychutnali si závěrečný potlesk na stupních vítězů. Za ženy byla v cíli první Nikola Čorbová ze Slovenska, která běžela i ostravský závod, na němž v kategorii žen taktéž vyhrála. V Hradci si ovšem polepšila o 14 vteřin. Zhruba 4 a půl minuty po ní proběhla cílem Lucie Neuchlová a třetí Eva Bulisová.

Důležitou součástí závodů byly také rodinné týmy, které sestávaly z jednoho rodiče a jednoho dítěte. Časy se jim následně sečetly. První skončili Vít a Roman Jahelkovi, druzí Radek a Ondřej Čápovi a na třetím místě Jakub Malík s Tomášem Maršalem. Závod si užili, a i oni dostali na stupních vítězů své ceny a medaili.

Jako poslední se hodnotil nejlepší kostým. Zvítězil Santa se svými šesti vánočními skřítky. Za zmínku stojí také ocenění nejstaršího českého maratonce, Jiřího Soukupa. Chtěl závod doběhnout pod jednu hodinu, což se mu také povedlo. Z cíle směřoval rovnou na podium, kde si vychutnal obrovský aplaus od všech přítomných.

Následovat bude poslední závod letošního roku, ČEPS Christmas Night Run v Praze, který vypukne v sobotu 17.12.2016.  Start je přesně v 19:00 a závodníci jistě ocení přítomnost diváků, jež je budou ve výkonu podporovat. Už dva týdny je úplně vyprodán a závodu se zúčastní více než 1200 účastníků, takže bude na co koukat.

Sdílet

Galerie