Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Na brněnském NN Night Runu padaly rekordy

Často se stává, že si závodníci zvolí pětikilometrovou trasu na rozehřátí a následně zvládnou deset kilometrů ostrým tempem.

Často se stává, že si závodníci zvolí pětikilometrovou trasu na rozehřátí a následně zvládnou deset kilometrů ostrým tempem.

Letos poprvé se ale stal vítěz Avon Běhu také vítězem NN Night Runu, a to navzdory deštivému počasí. Zvládli byste to také?

V pátek 12. 5. 2017 jsme zahájili další ročník série NN Night Run a Avon Běh registracemi ve Sportisimu. Závodníci si vyzvedávali své startovní číslo od 17 do 19 hodin a měli také možnost doplnit si výbavu s 20% slevou, kterou jim ten den Sportisimo poskytlo, což mnoho běžců uvítalo. Kdo registrace nestihl, mohl si samozřejmě balíček vyzvednout v sobotu před samotnými závody.

V letošním roce byla akce přesunuta od koupaliště Biotop do areálu Hněvkovského. Závodníci měli tedy k dispozici větší plochu, lepší zázemí a také dostupnost. Od ranních hodin nám dělalo radost opravdu letní počasí. V poledne se okolo areálu začali objevovat nedočkaví běžci, aby se podívali, jak probíhají přípravy a jak vypadá trasa. Někteří z nich si šli trasu před závodem proběhnout nanečisto. Přesně v 15:00 to vypuklo. Otevřely se registrační stany, areálem se rozléhala hudba a náš moderátor vítal zástupy závodníků i návštěvníků.

Prvním závodem dne byl již tradičně dětský pohár innogy Kids Cup. Nejmladší běžci si odběhli trasy od 400 do 1600 m. Délka závisela na jejich věku. V celkovém součtu se na start postavilo více než 150 dětí, které čekala opravdu silná podpora podél celé trasy. Rodiče a příbuzní fandili z plna hrdla a děti to povzbudilo před cílem ještě přidat. Po doběhnutí byli vyhlášeni tři nejlepší závodníci z každé kategorie a vítězové si odnesli domů tašku s pěknými cenami.

Po dětských bězích následoval nezávodní Bosch Family Run. I zde byla účast poměrně vysoká. Každý účastník po doběhnutí dvou kilometrů obdržel krásnou pamětní medaili, a navíc se dostal do slosování o sušičku společnosti Bosch v hodnotě 18 000 Kč. Výherkyní se stala běžkyně se startovním číslem 145 a svou radost z výhry opravdu neskrývala.

Ve stanu generálního partnera akce, NN Životní pojišťovny a NN Penzijní společnosti si běžci, ale i další návštěvníci mohli opět dopřát zdravé fresh drinky, zvěčnit své sportovní nadšení ve fotokoutku a probrat s odborníky témata ze světa financí a investic.

Počátek stmívání byl pro nás znamením, že se blíží dva hlavní závody dne. Na podium přišli zástupci Běžeckého klubu Brno, aby závodníky rozehřáli pořádnou rozcvičkou. Po osmé hodině se startovní koridor začal plnit běžci, kteří zvolili kratší trasu Avon Běhu proti rakovině prsu. Bellisky účastníkům v krátkosti poděkovaly a řádně závodníky povzbudily. Ve startovním koridoru stál také starosta Brna, pan Daniel Kypr, aby celý závod odstartoval. Tři, dva, jedna… Odstartováno! Podél celé trasy bylo hodně diváků, kteří tleskali a obdivovali tempo běžců. Už od startu vedl s velkým náskokem František Kubínek. Doběhl do cíle v čase 18:28:99 a dalšího závodníka nechal půl minuty za sebou. Další byli Filip Vabroušek a Johan Čáp. Mezi ženami nejrychleji doběhla naše pravidelná závodnice Barbora Kopřivová. Stříbrná byla Terezie Zakopalová a bronz si odnesla Ema Klimentová. Na trase nesměl chybět ani pan Stanislav Špok, který se v letošním roce rozhodl absolvovat všechny závody série NN Night Run a Avon Běh, a to v krásném věku 70 let.

Po proběhnutí poslední skupinky běžců se start zaplňoval účastníky delší, desetikilometrové, trasy. Některým závodníkům pět kilometrů nestačilo a postavili se na start znovu. Jedním z nich byl také vítěz Avon Běhu – František Kubínek, který opět startoval z první řady. Závod na deset kilometrů odstartovala tentokrát regionální ředitelka Jihomoravského kraje NN Životní pojišťovny, Dagmar Trcalová. Ihned po startu se vedení opět ujal František Kubínek a na vedoucí pozici do cíle nikoho nepustil. Cílem proběhl v čase 34:44:36 a mohl tak slavit druhé vítězství. Druhý běžec měl ztrátu necelých 9 vteřin. Po 40 minutách od startu byla v cílové rovince první žena, Helena Kotopulu. Nad svými soupeřkami měla dvou minutový náskok a první místo tak bylo opravdu zasloužené.

Mile nás překvapilo zjištění, že se závodů zúčastnilo více než 1300 běžců a běžkyň různého věku. Abychom vám nechyběli, budeme se těšit v srpnu, tentokrát v Mostě! Takže běhejte, trénujte, užívejte a ahoj na startu.

Sdílet

Galerie