Je jasné, že tato dobrota se hodí skvěle k burgeru, k tacos nebo ke gulášku. Nicméně jde o čistě veganský recept, takže co kdybyste drželi veganskou notu a použili ji třeba k veganskému burgeru? Překvapí vás, jak pozvedne jeho chuť a dá mu pořádný říz.
Recept na nakládanou červenou cibulku máme od našeho šéfkuchaře Ondřeje Moliny.
Potřebujete 300 ml vody, 200 ml červeného octa, 20 g soli, semínka koriandru, bobkový list, nové koření, pepř a klidně i další koření, které doma najdete.
Cibulku nakrájejte, dejte do sklenice a z uvedených ingrediencí připravte nálev, kterým cibulku zalijete. Nechte několik dní macerovat a snězte. Případně můžete sterilizovat a sníst později.
A víte, že veganské trendy vyznávají i některá auta? Například v novém Peugeotu 5008 už všude, kde se dříve používala zvířecí vyčiněná kůže neboli useň, najdete jen čistě veganské materiály. Veganská je „kůže“ v luxusní verzi koženého čalounění a veganský je i materiál k výrobě alcantary. Ve zkratce, na zvířecí kůži si už v Peugeotu 5008 prostě nesednete. Jedinou výjimkou, která stále ještě využívá přírodní kůži, je materiál na volantu.