Nakládaná červená cibule, aneb veganský koncert

Je jasné, že tato dobrota se hodí skvěle k burgeru, k tacos nebo ke gulášku. Nicméně jde o čistě veganský recept, takže co kdybyste drželi veganskou notu a použili ji třeba k veganskému burgeru? Překvapí vás, jak pozvedne jeho chuť a dá mu pořádný říz.

Recept na nakládanou červenou cibulku máme od našeho šéfkuchaře Ondřeje Moliny.

Potřebujete 300 ml vody, 200 ml červeného octa, 20 g soli, semínka koriandru, bobkový list, nové koření, pepř a klidně i další koření, které doma najdete.

Cibulku nakrájejte, dejte do sklenice a z uvedených ingrediencí připravte nálev, kterým cibulku zalijete. Nechte několik dní macerovat a snězte. Případně můžete sterilizovat a sníst později.

A víte, že veganské trendy vyznávají i některá auta? Například v novém Peugeotu 5008 už všude, kde se dříve používala zvířecí vyčiněná kůže neboli useň, najdete jen čistě veganské materiály. Veganská je „kůže“ v luxusní verzi koženého čalounění a veganský je i materiál k výrobě alcantary. Ve zkratce, na zvířecí kůži si už v Peugeotu 5008 prostě nesednete. Jedinou výjimkou, která stále ještě využívá přírodní kůži, je materiál na volantu.

Sdílet
ČEZ Christmas Run
innogy Winter Run
NN Night Run
Škoda Fit půlmaraton
Mizuno Neon Run
Zombie run
Fénix Run - Virtuální charitativní běh
WE RUN virtual