Škoda Fit Půlmaraton 2024

Fantastický den plný sportu a radosti v Plzni!

Fantastický den plný sportu a radosti v Plzni!

Fantastický den plný sportu a radosti v Plzni!

V neděli 22. září 2024 se na náměstí Republiky v Plzni uskutečnil další úspěšný ročník Škoda Fit Půlmaratonu, který přilákal 1700 účastníků. Slunečné počasí a vynikající atmosféra podpořily běžce v dosažení skvělých výkonů a udělaly z akce nezapomenutelný zážitek pro všechny zúčastněné.

Vítězové půlmaratonu:
Nejrychlejší běžci na 21 km si zaslouží velké uznání:

  • 1. místo: Jan Novák – 1:12:34
  • 2. místo: Petr Dvořák – 1:13:15
  • 3. místo: Karel Svoboda – 1:14:07

Mezi ženami dominovala:

  • 1. místo: Martina Horáková – 1:25:23
  • 2. místo: Anna Malá – 1:26:55
  • 3. místo: Eva Krejčí – 1:28:40

Podrobné výsledky a fotky závodů si můžete prohlédnout na stránkách sport-base.cz.

Zážitek běžců:
Účastníci závodu se shodli, že atmosféra byla skvělá. Jan Novák, vítěz mužského půlmaratonu, uvedl:
"Bylo to fantastické! Trasa byla skvěle značená a organizace bezchybná. Atmosféra v cíli byla úžasná a diváci nás hnali kupředu po celou dobu závodu. V Plzni vždy rád běhám a letos to byla zatím nejlepší zkušenost!"

Také vítězka mezi ženami, Martina Horáková, sdílela svůj dojem:
"Jsem nadšená! Počasí nám přálo, a i když to bylo náročné, podpora fanoušků i ostatních běžců byla obrovská. Cítila jsem, že tento závod je o mnohem víc než jen o výkonech – bylo to o sdílení radosti z pohybu."

Program pro všechny:
Kromě hlavního půlmaratonu mohli účastníci vyzkoušet také štafetové běhy (2x10 km a 4x5 km), které nabídly skvělou týmovou dynamiku a vzájemnou podporu. Rodiny s dětmi si užily nesoutěžní rodinný běh, který měl za cíl přivést k pohybu běžce všech věkových kategorií.

Den plný zábavy:
Akce byla tradičně doprovázena bohatým programem pro celou rodinu. Děti se mohly vyřádit na skákacích hradech a zúčastnit se soutěží, zatímco dospělí se mohli poradit s výživovými odborníky nebo si pochutnat na širokém výběru občerstvení.

Přípravy na jubilejní 10. ročník:
Po úspěšném letošním ročníku se již organizátoři těší na přípravy jubilejního 10. ročníku, který se uskuteční 21. září 2025. Tento speciální milník bude opět hostit půlmaraton, štafety, rodinný běh a mnoho dalších aktivit pro všechny věkové skupiny. Jubilejní ročník bude doprovázen i speciálním programem na oslavu deseti let tohoto úspěšného závodu.

Akce se uskutečnila za finanční podpory Plzně 3, statutárního města Plzaň a Plzeňského kraje.

Sdílet