Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Winter Run a Winter Cyklomaraton míří po roce do Hradce

Necelý týden nás dělí od zimní akce WINTER RUN a WINTER CYKLOMARATON 2015.

Necelý týden nás dělí od zimní akce WINTER RUN a WINTER CYKLOMARATON 2015.

Není tomu tak dlouho, co se loňská Mercedes - Benz Cyklomaratontour ve Zlíně loučila se svými pravidelnými účastníky z řad cyklistů. Odloučení však netrvalo dlouho a již v lednu  se začne psát osmý rok historie oblíbeného seriálu závodů horských kol pro širokou veřejnost. Stane se tak v Hradci Králové na malebně zasněžené trati Winter Cyklomaraton a Winter Run 2015. 


Úvodní díl Cyklomaratonů 2015 bude kromě termínu netradiční i v mnoha dalších ohledech. S přihlédnutím k počasí budou tratě sice zčásti vedeny stejně jako letní varianta, ale budou zkráceny na 20 respektive 40 kilometrů. 

„Terén nebude pro začátek příliš náročný. Trať vede většinou po širokých lesních cestách, kde se dá bez problémů předjíždět. Převýšení bude přijatelných 600 metrů." 

Centrum závodu, start i cíl bude situován jako vždy u rybníka Biřička v restauraci Pavlína na okraji Hradce Králové. Zimnímu počasí budou přizpůsobeny také občerstvovací stanice, kde kromě obvyklého sortimentu najdete také čaj nebo grog pro zahřátí. 

Nápad uspořádat závod ve sněhu v pro cyklistiku ne zcela tradičním termínu není nový. Zimní závod se bude letos konat již popáté, vloni se jej účastnily  skoro čtyři stovky startujících. „Chceme ukázat, že horská cyklistika je celoročním sportem," vysvětluje základní myšlenku hlavní organizátor. „Snad nám do 17. ledna ještě trochu nasněží," doufá ředitel závodu. 

Druhý ročník WINTER RUN odstartuje v sobotu 17. ledna úderem 11. hodiny na hradecké Biřičce na Novém Hradci a o dvě hodiny déle odstartuje WINTER CYKLOMARATON. Jeho výsledky se budou započítávat do celkového pořadí Cyklomaratonu 2015.  Akce probíhá pod záštitou europoslance pana Tomáše Zdechovského. 

V rámci tradičního Cyklomaratonu Winter pro rok 2015 připravili organizátoři speciální běžecký závod jako zimní edici s názvem Winter Run 2015 pro všechny generace i výkonnostní kategorie. Dle slov ředitele závodu pana Tomáše Pavla zde půjde o historicky první zimní běžeckou sérii a jedná se o další důkaz toho že běh je opravdu v České republice velice populární. Samozřejmostí budou i stánky partnerů a zábava i pro fanoušky běhu, kteří dorazí třebas jen fandit.  

  Více informací, mapu tratě, propozice i on-line přihlašovací formulář naleznete na stránkách www.cyklomaraton.com a www.winter-run.cz 

Sdílet